Skriv ut den här sidan

Läkarmottagning

Hos oss får du en kvalificerad medicinsk bedömning och vi strävar efter att på bästa sätt hjälpa dig när du behöver det. 

Vi är specialister i allmänmedicin med flera års erfarenhet av att arbeta med patienter inom primärvården. På mottagningen arbetar även läkare under fortbildning, såsom under specialisttjänstgöring (ST) och allmäntjänstgöring (AT).

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi  utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär. Ibland finns behov av annan specialistvård och då ordnar vi med remiss för sådan bedömning. 

Specialistläkare i allmänmedicin

En specialistläkare i allmänmedicin kallas också för husläkare eller distriktsläkare. Efter flera års fortbildning har specialistläkaren en bred kunskap om hela kroppens sjukdomar.

ST-läkare

ST-läkare står för "läkare under specialisttjänstgöring".
En ST-läkare är en legitimerad läkare som går vidareutbildning till att bli en specialistläkare inom något/några vårdområden.

AT-läkare

AT-läkare står för "läkare under allmäntjänstgöring". Det är en läkare som gått färdigt läkarutbildningen och har en läkarexamen, men som måste tjänstgöra på sjukhus och vårdcentral för att bli en legitimerad läkare.

Senast ändrad: 2017-06-02